Meteen naar de inhoud
Home » Fotowedstrijd Open Monumentendag

Fotowedstrijd Open Monumentendag

Het landelijk vastgestelde thema van de Monumentendag is ‘Duurzaamheid’. Een zeer actueel maar geen eenvoudig thema, want hoe kun je een monument verduurzamen zonder het beeld van het monument aan te tasten of zelfs te verknoeien. Best een groot probleem.

Ook dit jaar heeft de stichting Open Monumentendag (OMD) besloten weer een fotowedstrijd te organiseren.  Het is inmiddels alweer de 4e wedstrijd. En wederom wordt deze in samenwerking met twee fotoclubs, namelijk ’t Statiefje en Fotoclub West-Brabant opgezet. ’t Statiefje stelt vanaf ca. 10 juli haar website weer ter beschikking, waarop de ingezonden foto’s weer kunnen worden geüpload (www.statiefje.nl/fotowedstrijd).

Fotoclub West-Brabant zorgt voor het inlijsten van de genomineerde foto’s.

Het uploaden van de foto’s op de website van ’t Statiefje zal mogelijk zijn tot en met zondag 21 augustus.

Gezien de moeilijkheidsgraad van het voor dit jaar gekozen thema “Duurzaamheid”, vindt de stichting OMD Roosendaal dat de foto’s met name over monumenten zouden moeten gaan. Het verwerken van het thema in uw foto’s  is een uitdaging maar geen harde eis. We hopen ook, dat velen meedoen. Niet alleen leden van de fotoclubs. Per slot van rekening heeft iedereen tegenwoordig een fototoestel in zijn mobiele telefoon!

Ook nu is er weer een jury, die de foto’s zal beoordelen. Deze bestaat uit: Ben Steffen (oud-fotograaf BN-de Stem), Peter van Trijen (fotograaf BN-de Stem), Karien Wiericx (kunstenares), Laura Emmen (kunstenares) en Elsbeth van Straaten (vm. Griffier gemeente Roosendaal). Zij bepalen welke van de ingezonden foto’s genomineerd worden. De jury zal uit deze genomineerde foto’s drie prijswinnaars selecteren.

Alle genomineerde foto’s zullen geëxposeerd worden. Dit jaar zal de expositie in Parrotia zijn op monumentendag, 10 september. Op die dag kan een ieder zijn of haar stem uit brengen op een van de genomineerde foto’s. De foto met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs uitgereikt.

Woensdagavond 14 september heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden in Parrotia.

3e prijs: Hans Witvoet: foto: het paviljoen op de Nieuwe Markt

2e prijs: Hans Witvoet: foto: watertoren (in zwart-wit)

1e prijs: Yoni Sep: foto: watertoren zichtbaar in een plas regenwater

Publieksprijs: Michel Broos: foto: trappenhuis aan de Burg. Freijterslaan

Op de website van ’t Statiefje zijn alle genomineerde foto’s te zien:

https://statiefje.nl/index.php/Activiteiten/FwOverzicht/open/Monumenten/2022

1e prijs: Yoni Sep

2e prijs: Hans Witvoet

3e prijs: Hans Witvoet

Publieksprijs: Michel Broos